Ποσοστά επιτυχίας Διακοπής Καπνίσματος lifeSUPPORT

Τα ποσοστά επιτυχίας, μας δείχνουν με ασφάλεια τον αποτελεσματικότερο τρόπο διακοπής καπνίσματος:

Τα πιο κάτω ποσοστά αφορούν τα άτομα που συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν το lifeSUPPORT. Υπενθυμίζουμε για να ολοκληρώσει κάποιος το πρόγραμμα πρέπει να συμμετέχει σε 8 διαδοχικές συναντήσεις (διάρκειας 60'-90').

  • Οι συμμετέχοντες, κόβουν κατά μέσο όρο το κάπνισμα, μεταξύ 4ης και 5ης συνάντησης.
  • Τα άτομο συμμετέχουν σε διαχρονική έρευνα για να εντοπίσουμε πιθανούς λόγους εκτροπής ή υποτροπής
  • Τα ποσοστά που βλέπεται συλλέγονται και καταγράφονται μια βδομάδα μετά την 8η (τελευταία) συνάντηση
Ποσοστά
Ποσοστά

Ποια άτομα έχουν περισσότερες πιθανότητας να ξανακαπνίσουν;

Φαίνεται ότι τα άτομα που έχουν μια αρνητική ψυχολογική διάθεση είναι πιο ευάλωτα στο να καπνίσουν πάλι μετά από μια επιτυχή διακοπή! Γι' αυτό υπάρχουν πολλές τεχνικές για να καταφέρει κάποιος να μην ξαναγίνει καπνιστής.

Τα ποσοστά υποτροπών που ακολουθούν  είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς σημαντικό για εμάς είναι ο καπνιστής να μην διακόψει  απλά το κάπνισμα, αλλά σημαντικό είναι να παραμείνει ΜΗ-Καπνιστής για πάντα!

Τα άτομα που ολοκλήρωσαν τις 8 συναντήσεις της Διακοπής Καπνίσματος lifeSUPPORT, μπορούν να συμμετέχουν στις ομαδικές συναντήσεις επαναξιολόγησης (follow-up) που γίνονται ανά δύο μήνες!

Προσπαθούμε έτσι λοιπόν να κρατήσουμε τις υποτροπές σε χαμηλό ποσοστό. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι οι πρώην καπνιστές που έρχονται σε όλες τις συναντήσεις ανά δύο μήνες, έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να ξανά καπνίσουν!


Γιατι δεν τα καταφερνω

Πατήστε εδώ ή πιο κάτω για να διαβάσετε γιατί κάποιος δεν καταφέρνει από μόνος του να κόψει το κάπνισμα. Ποια βήματα πρέπει να κάνει;

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Διαβάστε εδώ τα βασικά σημεία του lifeSUPPORT και ενημερωθείτε για την μέθοδο διακοπής καπνίσματος. 

Πώς μπορώ να συμμετεχω;

Η διαδικασία της συμμετοχής είναι πιο απλή, απ' όσο φαντάζονται οι καπνιστές. Το βασικότερο είναι ότι ΔΕΝ χρειάζεται να κόψεις το κάπνισμα απ' την αρχή!